• Meniu
  • Kategorijos
  • Agurkai savo sultyse



    Vasara į pabaigą, o žiemai atsargų reikia. Agurkų šiemet neturėjau kada konservuoti, tad radau kitą būdą - lengvesnį. Pasak tų moterų, kurios rekomendavo man šį receptą, agurkai išsilaiko (šaldytuve) net iki pat naujų metų :) O svarbiausia šį receptą geriausia daryti su peraugusiais agurkais!

    Reikės:
    • 5kg. agurkų
    • 200g. cukraus
    • 100g. druskos
    • 150g. maistinio acto (9%)
    • 1 šaukštas juodų maltų pipirų 
    • 2 šaukštai trintų česnakų
    Didelius agurkus geriausiai nulupti ir supjaustyti į ketvirčius. Sudėti į kibirą. Užpilą gaminame atskirai. Visus ingredientus sudedame ir palaukiame kol cukrus ir druska ištirps. Užpilame ant agurkų, lengvai pamaišome ir paliekame per naktį. Kitą dieną dar kartą pamaišius sudėti į stiklainius, užpilti užpilu ir uždarius dangteliais sudėti į šaldytuvą. Viskas!



    Greita ir skanu..svarbiausia daržovė visada po ranka!
    


    Vasara į pabaigą, o žiemai atsargų reikia. Agurkų šiemet neturėjau kada konservuoti, tad radau kitą būdą - lengvesnį. Pasak tų moterų, kurios rekomendavo man šį receptą, agurkai išsilaiko (šaldytuve) net iki pat naujų metų :) O svarbiausia šį receptą geriausia daryti su peraugusiais agurkais!

    Reikės:
    • 5kg. agurkų
    • 200g. cukraus
    • 100g. druskos
    • 150g. maistinio acto (9%)
    • 1 šaukštas juodų maltų pipirų 
    • 2 šaukštai trintų česnakų
    Didelius agurkus geriausiai nulupti ir supjaustyti į ketvirčius. Sudėti į kibirą. Užpilą gaminame atskirai. Visus ingredientus sudedame ir palaukiame kol cukrus ir druska ištirps. Užpilame ant agurkų, lengvai pamaišome ir paliekame per naktį. Kitą dieną dar kartą pamaišius sudėti į stiklainius, užpilti užpilu ir uždarius dangteliais sudėti į šaldytuvą. Viskas!



    Greita ir skanu..svarbiausia daržovė visada po ranka!
    
    . 09 August 2011 .

    No comments

    Post a Comment

    popular posts